Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 4. 2019

Španělská horká čokoláda

 

Španělská horká čokoláda (4 porce)

Na Pyrenejském poloostrově připravují hustou čokoládu, která konzistencí připomíná pudink, a velice rádi do ní namáčejí churros - smažené tyčinky z odpalovaného těsta, obalené v cukru se skořicí. Připravte si čokoládu podle originálního španělského receptu.

  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 1 lžíce cukru
  • 1 l mléka
  • 1 lžička škrobu

Z litru mléka odlijte asi 50 ml a rozmíchejte v nich škrob a cukr. Zbylé mléka zahřejte v hrnci, nalámejte do něj čokoládu a míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Až se tak stane, přilejte do směsi za stálého míchání škrob. Nechte krátce povařit, sundejte ze sporáku a nalijte do hrnečků.

Více na: https://www.dama.cz/clanek/cokoladove-poteseni-tohle-jsou-ty-nejlepsi-recepty

Více na: https://www.maminka.cz/clanek/cokoladove-recepty-tomu-se-neda-odolat

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář