Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 4. 2019

Makronky z bílé čokolády

Ingredience
500 g směs moučkového cukru a mandlového prášku v poměru 1:1, 6 bílků ze středně velkých vajec, 225 g cukru krupice, 60 ml vody 

Na krém
200 g mascarpone, 100 g moučkového cukru, 160 g bílé čokolády

Postup
1. Rozmixujte směs moučkového cukru a mandlového prášku se 3 bílky, až vznikne mandlová pasta.

2. Cukr zahřejte na 118 °C a nalijete ho do zpola vyšlehaných zbylých bílků. Vlažný sníh vmíchejte do mandlové pasty a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne lesklá a homogenní hmota. 

3. Na pečící papír vytvořte ze směsi pomocí cukrářského sáčku stejně velká kolečka. Párkrát bouchněte plechem o linku nebo stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek. Nechte zaschnout. Pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.

4. Na krém rozpusťte ve vodní lázni bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Pak ji smíchejte s mascarpone vyšlehaným s cukrem. Upečené makronky plňte krémem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář