Chlebová buchta s čokoládou
starší pečivo
vejce
smetana
mléko
skořice
rum
muškátový oříšek
pomerančová kůra
vanilkový cukr
cukr
sůl
máslo na vymazání
1.
Ztvrdlé pečivo nakrájíme na kostičky.
2.
V míse rozmícháme několik vajec, osladíme a přidáme mléko či smetanu. Ochutíme rumem, vanilkovým cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pomerančovou kůrou a špetkou soli.
3.
Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
4.
Vymažeme si pekáček máslem a vysypeme ho moukou.
5.
Nakrájené pečivo a čokoládu vmícháme do tekuté směsi. Promícháme a přendáme do pekáčku, kde vše necháme asi 30 minut odpočívat.
6.
Po pů hodině, během níž se pečivo krásně nasáklo, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C. Výsledek je famózní!