Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 4. 2019

Chlebová buchta s čokoládou

starší pečivo

vejce

smetana

mléko

čokoláda

skořice

rum

muškátový oříšek

pomerančová kůra

vanilkový cukr

cukr

sůl

máslo na vymazání

 

 

1.

Ztvrdlé pečivo nakrájíme na kostičky.

2.

V míse rozmícháme několik vajec, osladíme a přidáme mléko či smetanu. Ochutíme rumem, vanilkovým cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pomerančovou kůrou a špetkou soli.

3.

Čokoládu nakrájíme na malé kousky.

4.

Vymažeme si pekáček máslem a vysypeme ho moukou.

5.

Nakrájené pečivo a čokoládu vmícháme do tekuté směsi. Promícháme a přendáme do pekáčku, kde vše necháme asi 30 minut odpočívat.

6.

Po pů hodině, během níž se pečivo krásně nasáklo, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C. Výsledek je famózní!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář