Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 4. 2019

Čokoládový lávový koláč

Ingredience
700 g 
hořké čokolády, 500 g másla, 10 celých vajec, 10 vaječných žloutků, 250 g cukru, 100 g prosáté mouky

Postup
1. Rozpusťte čokoládu a máslo ve vodní lázni. 

2. Vejce, žloutky a cukr rozmíchejte v mixéru, dokud nevznikne světlá pěna. Pak vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a na závěr opatrně vmíchejte prosátou mouku.

3. Směs rozdělte do formiček vymazaných máslem a vysypaných kvalitním holandským kakaem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 6 minut (vyzkoušejte nejprve jeden pro odhad správné teploty a času a pak upečte teprve zbytek. Lávový koláček by měl zůstat uvnitř tekutý, ale povrch by měl být pevný. Podávejte například s s brusinkovým sorbetem a lískovými oříšky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář